Selamat Datang..Mulakan membaca dengan بِسْمِ اﷲِالرَّحْمٰنِ الرَّحِيْم -Segala tulisan dalam blog ini adalah hasil dari pandangan dan pemikiran saya semata-mata. Segala kerosakan atau gangguan emosi semasa melayari blog ini adalah tanggungjawab pihak pembaca sendiri..Terima Kasih. Ibnuhussin@pas.org.my
"Tuan Maktar Hashim menjadi Pengarah Jabatan ICT Pas Pahang baru - PasPahang | Ambil Pengajaran daripada Kekalahan PRK Galas - PasMaran | Penguasaan ICT mampu lonjakkan undi PAS - SU JiCT PasPahang| Jangan jadi pejuang pengecut | Blog PasMaran bukan lidah rasmi Pas Kaw. Maran - ibnuhussin | UMNO Bakal Tumbang di Tenang - SU JiCT PasPahang

RAMPASAN KUASA - MAHKAMAH IKTIRAF...

Berita drp: MaranDaily Khamis, 11 Februari 2010

Keputusan Mahkamah Perseketuan tidak banyak mengejukan para pemerhati politik tanah air. Gambaran awal telah menunjukkan bahawa MB UMNO-BN akan menang apabila PM sendiri yang berikrar akan berusaha sedayanya untuk mengalahkan MB pilihan rakyat DS Nizar.


Mursyidun Am Pas, Tuan Guru Nik Abdul Aziz Nik Mat dalam kenyataannya menyifakan keputusan Mahkamah Persekutuan pada 9 Feb lalu yang mengesahkan kedudukan Dato' Seri Zambry Abdul Khadir sebagai Menteri Besar, sekali gus menafikan hak Dato' Seri Mohammad Nizar jamaluddin yang dipilih mejoriti rakyat itu, seperti mengakui rampasan kuasa yang berlaku.

Keputusan Mahkamah Persekutuan ini mengambarkan bahawa Sistem kehakiman di negara kita sangat tidak telus dan adil terutamanya apabila melibatkan kes2 berprofile tinggi & ahli politik.

Sebagai ummat Islam yang berpegang teguh dengan Aqidah Syariah, kita yakin bahawa Mahkamah Allah lebih adil dan saksama di akhirat nanti. Semoga pejuang2 Pas akan tergolong daripada barisan pejuang2 agama Allah di akhirat nanti.

ibnuhussin5

0 Responses to RAMPASAN KUASA - MAHKAMAH IKTIRAF...

Catat Ulasan

e-mutawwif (panduan haji & umrah):

Himpunan Bersih 2.0:

Himpunan Bersih 2.0:

02 Hari, 01 Jam, 16 Minit, 40 Saat lagi ke 09/07/2011 jam 2.00PM

Masa Untuk berubah:

Demi Masa:

RENUNGAN BERSAMA:

"Sebaik-baik isteri ialah mengembirakan suami apabila dilihat, apabila suami memerintah dia patuh dan apabila suami tidak ada di sisinya, dia menjaga kehormatan dirinya dan harta kepunyaan suaminya" Hadis (perawi Ahmad&Nasai)

Web TV (**Auto Channel**)

**TVPas**

Jom Belajar di KIAS:

Jom Belajar di KIAS:
Call/SMS: 019-999 7704

Pautan Laman Pemimpin:


Sahabat Setia:

PAHANGKINI.NET

pahangkini

Jom Bersama Sahabat ICT Pahang