Selamat Datang..Mulakan membaca dengan بِسْمِ اﷲِالرَّحْمٰنِ الرَّحِيْم -Segala tulisan dalam blog ini adalah hasil dari pandangan dan pemikiran saya semata-mata. Segala kerosakan atau gangguan emosi semasa melayari blog ini adalah tanggungjawab pihak pembaca sendiri..Terima Kasih. Ibnuhussin@pas.org.my
"Tuan Maktar Hashim menjadi Pengarah Jabatan ICT Pas Pahang baru - PasPahang | Ambil Pengajaran daripada Kekalahan PRK Galas - PasMaran | Penguasaan ICT mampu lonjakkan undi PAS - SU JiCT PasPahang| Jangan jadi pejuang pengecut | Blog PasMaran bukan lidah rasmi Pas Kaw. Maran - ibnuhussin | UMNO Bakal Tumbang di Tenang - SU JiCT PasPahang

Tarbiyyah Mantapkan Organisasi Perjuangan PAS

Berita drp: MaranDaily Sabtu, 26 Disember 2009

Usrah merupakan salah satu item penting dalam memantapkan ilmu & pengurusan jemaah dalam menghadapi serangan dan dakhyah orang2 munafik.


Menurut kenyataan TYDP Lajnah Tarbiyyah Negeri Pahang, Kelemahan pimpinan Islam yang ada pada hari ini ialah tidak mempunyai tarbiyyah yang cukup terutamanya melalui usrah2 di semua peringkat. Malah, dengan kemasukan golongan profesional (akademik) ke dalam pimpinan juga telah melemahkan semangat jihat yang telah diwarisi sejak zaman Rasulullah lagi.

Oleh itu, mepantapan usrah di semua peringkat perlu ditekankan semula agar asas akidah perjuangan meresap dalam diri semua pimpinan dan jemaah serta mampu melahirkan mujjahidin2 yang benar2 padu untuk memperjuangkan agama Allah serta menumbangkan musuh2 Allah yang bertebaran di atas muka bumi Allah.

0 Responses to Tarbiyyah Mantapkan Organisasi Perjuangan PAS

Catat Ulasan

e-mutawwif (panduan haji & umrah):

Himpunan Bersih 2.0:

Himpunan Bersih 2.0:

02 Hari, 01 Jam, 16 Minit, 40 Saat lagi ke 09/07/2011 jam 2.00PM

Masa Untuk berubah:

Demi Masa:

RENUNGAN BERSAMA:

"Sebaik-baik isteri ialah mengembirakan suami apabila dilihat, apabila suami memerintah dia patuh dan apabila suami tidak ada di sisinya, dia menjaga kehormatan dirinya dan harta kepunyaan suaminya" Hadis (perawi Ahmad&Nasai)

Web TV (**Auto Channel**)

**TVPas**

Jom Belajar di KIAS:

Jom Belajar di KIAS:
Call/SMS: 019-999 7704

Pautan Laman Pemimpin:


Sahabat Setia:

PAHANGKINI.NET

pahangkini

Jom Bersama Sahabat ICT Pahang