Selamat Datang..Mulakan membaca dengan بِسْمِ اﷲِالرَّحْمٰنِ الرَّحِيْم -Segala tulisan dalam blog ini adalah hasil dari pandangan dan pemikiran saya semata-mata. Segala kerosakan atau gangguan emosi semasa melayari blog ini adalah tanggungjawab pihak pembaca sendiri..Terima Kasih. Ibnuhussin@pas.org.my
"Tuan Maktar Hashim menjadi Pengarah Jabatan ICT Pas Pahang baru - PasPahang | Ambil Pengajaran daripada Kekalahan PRK Galas - PasMaran | Penguasaan ICT mampu lonjakkan undi PAS - SU JiCT PasPahang| Jangan jadi pejuang pengecut | Blog PasMaran bukan lidah rasmi Pas Kaw. Maran - ibnuhussin | UMNO Bakal Tumbang di Tenang - SU JiCT PasPahang

Chenor (14.11.09): Pas Kawasan Maran melalui Lajnah Tarbiyyah telah menganjurkan Liqa' Nuqabah peringkat Pas kawasan Maran yang melibatkan semua pimpinan pas kawasan dan cawangan. Sambutan sangat menggalakkan.

Menurut Ketua Lajnah Tarbiyyah iaitu Ustaz Murad, program ini diadakan adalah bertujuan untuk memantapkan pimpinan dengan sistem tarbiyyah yang lebih sistematik dan beristiqamah. Dengan pemantapan usrah dan tarbiyyah di semua peringkat akan mmemperkasakan perjuangan pas untuk menegakkan daulah islamiah di begara ini.
Selain itu juga, Lajnah tarbiyyah telah melakukan lawatan ke semua cawangan di Dun Chenor dan InsyaAllah dalam masa terdekat di DUn Luit dan Kuala Sentul. Ini adalah ebrtujuan untuk memberi kefahaman kepada semua ummat islam bertapa peripentingnya tarbiyyah dalam kehidupan seharian kita sebagai hamba Allah.
Majlis ini juga dihadiri oleh Ust Nakiri iaitu selaku Timbalan YangDipertua Dewan Ulama' Pas Negeri Pahang. Beliau menekankan usrah dan pentarbiyyahan ahli mengikut konsep yang diajar oleh para pejuang Islam seperti AsSyahid Syekh Hassan AlBana.
Pelbagai persoalan dan pandangan yang dikemukakan oleh peserta memeriahkan lagi suasana program. Semoa perjuangan yang diusahakan oleh pimpinan pas diredhai Allah.Sumber: Unit Wartawan LiCT PasMaran

0 Responses to Tarbiyyah Perlu Dimantapkan - Kembalikan Kegemilangan Perjuangan Rasulullah S.A.W.

Catat Ulasan

e-mutawwif (panduan haji & umrah):

Himpunan Bersih 2.0:

Himpunan Bersih 2.0:

02 Hari, 01 Jam, 16 Minit, 40 Saat lagi ke 09/07/2011 jam 2.00PM

Masa Untuk berubah:

Demi Masa:

RENUNGAN BERSAMA:

"Sebaik-baik isteri ialah mengembirakan suami apabila dilihat, apabila suami memerintah dia patuh dan apabila suami tidak ada di sisinya, dia menjaga kehormatan dirinya dan harta kepunyaan suaminya" Hadis (perawi Ahmad&Nasai)

Web TV (**Auto Channel**)

**TVPas**

Jom Belajar di KIAS:

Jom Belajar di KIAS:
Call/SMS: 019-999 7704

Pautan Laman Pemimpin:


Sahabat Setia:

PAHANGKINI.NET

pahangkini

Jom Bersama Sahabat ICT Pahang