Selamat Datang..Mulakan membaca dengan بِسْمِ اﷲِالرَّحْمٰنِ الرَّحِيْم -Segala tulisan dalam blog ini adalah hasil dari pandangan dan pemikiran saya semata-mata. Segala kerosakan atau gangguan emosi semasa melayari blog ini adalah tanggungjawab pihak pembaca sendiri..Terima Kasih. Ibnuhussin@pas.org.my
"Tuan Maktar Hashim menjadi Pengarah Jabatan ICT Pas Pahang baru - PasPahang | Ambil Pengajaran daripada Kekalahan PRK Galas - PasMaran | Penguasaan ICT mampu lonjakkan undi PAS - SU JiCT PasPahang| Jangan jadi pejuang pengecut | Blog PasMaran bukan lidah rasmi Pas Kaw. Maran - ibnuhussin | UMNO Bakal Tumbang di Tenang - SU JiCT PasPahang

Mantapkan Penggunaan ICT di Semua Peringkat...

Berita drp: MaranDaily Selasa, 10 November 2009

Dato' Seri Tuan Guru Haji Hadi selaku Presiden Pas menyarankan agar ICT dimantapkan dengan pelbagai aktivi dan cara agar ahli dapat memahami walaupun berada di luar bandar. Ini kerana, pengetahuan ict sangatlah penting pada masa sekarang. Malah, aktiviti dakhwah juga perlu menggunakan ict bagi menarik minat masyarakat untuk mendengar dan menghadirinya.

Jabatan IT Pas (JITP) telah ditubuhkan pada tahun 2000 dan dilancarkan oleh Almarhum Dato Hj Fadhil Nor dengan tujuan untuk memperkasakan parti terutamanya dalam menghadapi era teknologi maklumat dan maya. Pengaran JITP yang pertama ialah YB Ust Nasaruddin Mat Isa.

Dengan pengalaman yang telah mencecah 10 tahun, ICT telah mencapai tahap matang dan mampu menerbitkan WebTV Pas dan mengurusan laman web dengan lebis bersistematik.

Info by:

0 Responses to Mantapkan Penggunaan ICT di Semua Peringkat...

Catat Ulasan

e-mutawwif (panduan haji & umrah):

Himpunan Bersih 2.0:

Himpunan Bersih 2.0:

02 Hari, 01 Jam, 16 Minit, 40 Saat lagi ke 09/07/2011 jam 2.00PM

Masa Untuk berubah:

Demi Masa:

RENUNGAN BERSAMA:

"Sebaik-baik isteri ialah mengembirakan suami apabila dilihat, apabila suami memerintah dia patuh dan apabila suami tidak ada di sisinya, dia menjaga kehormatan dirinya dan harta kepunyaan suaminya" Hadis (perawi Ahmad&Nasai)

Web TV (**Auto Channel**)

**TVPas**

Jom Belajar di KIAS:

Jom Belajar di KIAS:
Call/SMS: 019-999 7704

Pautan Laman Pemimpin:


Sahabat Setia:

PAHANGKINI.NET

pahangkini

Jom Bersama Sahabat ICT Pahang