Selamat Datang..Mulakan membaca dengan بِسْمِ اﷲِالرَّحْمٰنِ الرَّحِيْم -Segala tulisan dalam blog ini adalah hasil dari pandangan dan pemikiran saya semata-mata. Segala kerosakan atau gangguan emosi semasa melayari blog ini adalah tanggungjawab pihak pembaca sendiri..Terima Kasih. Ibnuhussin@pas.org.my
"Tuan Maktar Hashim menjadi Pengarah Jabatan ICT Pas Pahang baru - PasPahang | Ambil Pengajaran daripada Kekalahan PRK Galas - PasMaran | Penguasaan ICT mampu lonjakkan undi PAS - SU JiCT PasPahang| Jangan jadi pejuang pengecut | Blog PasMaran bukan lidah rasmi Pas Kaw. Maran - ibnuhussin | UMNO Bakal Tumbang di Tenang - SU JiCT PasPahang

PAS MENGUTUK SERANGAN CYBER...

Berita drp: MaranDaily Selasa, 23 Mac 2010

Maran: Serangan ke atas laman pahangkini.net mendapat reaksi beberapa orang pimpinan di peringkat PAS negeri Pahang termasuklah Pengarah Jabatan Penerangan Negeri Pahang (JAPEN) iaitu En. Hashim Abdullah.

Ketika dihubungi oleh Marandaily malam tadi, beliau menyatakan kekesalan dan kecewa dengan sikap yang tidak bertanggungjawab yang telah dilakukan oleh penyerang tersebut. Malah, serangan ini mengambarkan bahawa musuh yang menyerang tidak memahami konsep demokrasi yang sepatutnya diamalkan di Negara ini.

Jabatan ICT (JiCT) PAS Negeri Pahang juga bersependapat dengan JAPEN. Menurut Timbalan Pengarah JiCT, "perbuatan pengkhianat cyber ini amatlah tidak baik, malah ia mampu mengundang bala Allah di dunia dan di akhirat. Ini kerana, rakyat Malaysia berhak mendapatkan maklumat yang benar dan telus tanpa disekat atau dihalang oleh pihak-pihak yang tidak bertanggunjawab".

KRU MaranDaily menyarankan agar penjenayah-penjenayah cyber ini berhenti daripada menyerang laman-laman pejuang Islam agar tidak tergolong daripada musuh-musuh Allah yang akan mendapat kelanknakan di dunia dan di akhirat.

MaranDaily

1 Responses to PAS MENGUTUK SERANGAN CYBER...

  1. Tanpa Nama Says:
  2. Melalmpau betul hackers tu
    banyak lagi laman web lain yang boleh dikondem
    harap-harap dia dapat balasan yang setimpal

    Sayang ICT

     

Catat Ulasan

e-mutawwif (panduan haji & umrah):

Himpunan Bersih 2.0:

Himpunan Bersih 2.0:

02 Hari, 01 Jam, 16 Minit, 40 Saat lagi ke 09/07/2011 jam 2.00PM

Masa Untuk berubah:

Demi Masa:

RENUNGAN BERSAMA:

"Sebaik-baik isteri ialah mengembirakan suami apabila dilihat, apabila suami memerintah dia patuh dan apabila suami tidak ada di sisinya, dia menjaga kehormatan dirinya dan harta kepunyaan suaminya" Hadis (perawi Ahmad&Nasai)

Web TV (**Auto Channel**)

**TVPas**

Jom Belajar di KIAS:

Jom Belajar di KIAS:
Call/SMS: 019-999 7704

Pautan Laman Pemimpin:


Sahabat Setia:

PAHANGKINI.NET

pahangkini

Jom Bersama Sahabat ICT Pahang