Selamat Datang..Mulakan membaca dengan بِسْمِ اﷲِالرَّحْمٰنِ الرَّحِيْم -Segala tulisan dalam blog ini adalah hasil dari pandangan dan pemikiran saya semata-mata. Segala kerosakan atau gangguan emosi semasa melayari blog ini adalah tanggungjawab pihak pembaca sendiri..Terima Kasih. Ibnuhussin@pas.org.my
"Tuan Maktar Hashim menjadi Pengarah Jabatan ICT Pas Pahang baru - PasPahang | Ambil Pengajaran daripada Kekalahan PRK Galas - PasMaran | Penguasaan ICT mampu lonjakkan undi PAS - SU JiCT PasPahang| Jangan jadi pejuang pengecut | Blog PasMaran bukan lidah rasmi Pas Kaw. Maran - ibnuhussin | UMNO Bakal Tumbang di Tenang - SU JiCT PasPahang

JANGAN JADI BLOGGER CELAKA...

Berita drp: MaranDaily Khamis, 31 Disember 2009

"Jangan jadi blogger yang celaka" itulah kata2 yang terkeluar daripada seorang ulamak apabila budaya menfitnah dan menyebarkan berita palsu kian menular dalam masyarakat 1Malaysia hari ini. Malah Tuan Guru Nik Abdul Aziz juga berkata, perbuatan manusia seperti ini amatlah keji dan jijik di sisi Allah, Rasul dan manusia sendiri.

Oleh itu, sebagai penulis blog hendaklah kita berhati2 agar maklumat yang kita ambil dan sebelum di'publish'kan adalah benar2 sahih dan mempunyai bukti yang kukuh.

Konsep 'copy & paste' tidak dapat dielakkan lagi dalam dunia penulisan samada blog, kertas kerja, penulisan ilmiah dan sebagainya. Jika ia mendatangkan kebaikan kepada masyarakat dan Ummah sejagat takpe, tapi kalau sebaliknya ia akan memecahbelahkan masyarakat dan mendapat kemurkaan Allah.

Berhati2lah dalam penulisan dan bertanggungjawablah sepenuhnya atas tulisanmu...

IbnuHussin

1 Responses to JANGAN JADI BLOGGER CELAKA...

  1. Tanpa Nama Says:
  2. sama-sama lah kita

     

Catat Ulasan

e-mutawwif (panduan haji & umrah):

Himpunan Bersih 2.0:

Himpunan Bersih 2.0:

02 Hari, 01 Jam, 16 Minit, 40 Saat lagi ke 09/07/2011 jam 2.00PM

Masa Untuk berubah:

Demi Masa:

RENUNGAN BERSAMA:

"Sebaik-baik isteri ialah mengembirakan suami apabila dilihat, apabila suami memerintah dia patuh dan apabila suami tidak ada di sisinya, dia menjaga kehormatan dirinya dan harta kepunyaan suaminya" Hadis (perawi Ahmad&Nasai)

Web TV (**Auto Channel**)

**TVPas**

Jom Belajar di KIAS:

Jom Belajar di KIAS:
Call/SMS: 019-999 7704

Pautan Laman Pemimpin:


Sahabat Setia:

PAHANGKINI.NET

pahangkini

Jom Bersama Sahabat ICT Pahang