Selamat Datang..Mulakan membaca dengan بِسْمِ اﷲِالرَّحْمٰنِ الرَّحِيْم -Segala tulisan dalam blog ini adalah hasil dari pandangan dan pemikiran saya semata-mata. Segala kerosakan atau gangguan emosi semasa melayari blog ini adalah tanggungjawab pihak pembaca sendiri..Terima Kasih. Ibnuhussin@pas.org.my
"Tuan Maktar Hashim menjadi Pengarah Jabatan ICT Pas Pahang baru - PasPahang | Ambil Pengajaran daripada Kekalahan PRK Galas - PasMaran | Penguasaan ICT mampu lonjakkan undi PAS - SU JiCT PasPahang| Jangan jadi pejuang pengecut | Blog PasMaran bukan lidah rasmi Pas Kaw. Maran - ibnuhussin | UMNO Bakal Tumbang di Tenang - SU JiCT PasPahang

Banjir Dis 2007 - Antara Ujian @ Kemurkaan Allah

Berita drp: MaranDaily Ahad, 8 November 2009

Banjir Besar yang telah melanda Pahang pada Disember 2007 banyak meninggalkan kesan kepada penduduk yang terlibat. Banyak harta benda musnah termasuklah binatang ternakan. Sebagai ummat Islam, kita perlu bermuhasabah diri agar Ujian Allah tidak menjadi Bala atas kemurkaan oleh Allah terhadap sifat dan akhlak kita sendiri.

Terdapat beberapa koleksi XTVT Pas Maran bersama Pesuruhjaya Pas Pahang semasa berlaku banjir 2007 di sekitar Maran, Chenor.

1 Responses to Banjir Dis 2007 - Antara Ujian @ Kemurkaan Allah

  1. Islam Memimpin Perubahan

     

Catat Ulasan

e-mutawwif (panduan haji & umrah):

Himpunan Bersih 2.0:

Himpunan Bersih 2.0:

02 Hari, 01 Jam, 16 Minit, 40 Saat lagi ke 09/07/2011 jam 2.00PM

Masa Untuk berubah:

Demi Masa:

RENUNGAN BERSAMA:

"Sebaik-baik isteri ialah mengembirakan suami apabila dilihat, apabila suami memerintah dia patuh dan apabila suami tidak ada di sisinya, dia menjaga kehormatan dirinya dan harta kepunyaan suaminya" Hadis (perawi Ahmad&Nasai)

Web TV (**Auto Channel**)

**TVPas**

Jom Belajar di KIAS:

Jom Belajar di KIAS:
Call/SMS: 019-999 7704

Pautan Laman Pemimpin:


Sahabat Setia:

PAHANGKINI.NET

pahangkini

Jom Bersama Sahabat ICT Pahang