Selamat Datang..Mulakan membaca dengan بِسْمِ اﷲِالرَّحْمٰنِ الرَّحِيْم -Segala tulisan dalam blog ini adalah hasil dari pandangan dan pemikiran saya semata-mata. Segala kerosakan atau gangguan emosi semasa melayari blog ini adalah tanggungjawab pihak pembaca sendiri..Terima Kasih. Ibnuhussin@pas.org.my
"Tuan Maktar Hashim menjadi Pengarah Jabatan ICT Pas Pahang baru - PasPahang | Ambil Pengajaran daripada Kekalahan PRK Galas - PasMaran | Penguasaan ICT mampu lonjakkan undi PAS - SU JiCT PasPahang| Jangan jadi pejuang pengecut | Blog PasMaran bukan lidah rasmi Pas Kaw. Maran - ibnuhussin | UMNO Bakal Tumbang di Tenang - SU JiCT PasPahang

Majlis Tahlil Lajnah ICT PasMaran Meriah & Sederhana

Berita drp: MaranDaily Rabu, 14 Oktober 2009

Maran (13.10.09): Pas Kawasan maran melalui Lajnah ICT (LiCT) telah menganjurkan Majlis Tahlil bertempat di tingkat 1, Pusat Tarbiyyah Pas Kawasan Maran, Kg Embun.

Majlis ini dihadiri oleh pimpinan Pas Kawasan Maran iaitu TYDP Ust Ramli, NYDP Jaapar Mat Tan, Setiausaha Farid Salman, Timbalan SU Abdussomad dan beberapa AJK & Muslimat Kawasan.

Majlis ini diadakan adalah bertujuan untuk mengeratkan silaturrahim antara ahli dan pimpinan kawasan dalam meneruskan ibadah yang sering dilakukan pada bulan Ramadhan. Suasana Ibadah di bulan Ramadhan masih dapat dirasai apabila amalan tersebut diteruskan di bulan2 lain kecuali solat Tarawikh yang hanya bulan Ramadhan sahaja.
Antara juadah yang disediakan ialah Nasi Ayam Hainan yang ditaja khas oleh Ketua Lajnah iCT. Alhamdulillah, makanan yang disediakan cukup untuk jemaah yang datang.
Sempena dengan Majlis Tahlil ini juga, Lajnah iCT telah melancarkan bilik operasinya tertamanya bagi proses pengurusan dan penoperasian dalam kerja2 lajnah. Bilik ini menempatkan 2 set komputer berinternet dan meja Ketua Lajnah.

InsyaAllah, dengana adanya bilik operasi LiCT ini akan memudahkan JK LiCT merancang lebih banyak lagi aktiviti sehingga zaman kegemilangan Pas akan kembali.

Sekian,
Wassalam,

"Islam Memimpin Perubahan"

Shamsuri LiCT

0 Responses to Majlis Tahlil Lajnah ICT PasMaran Meriah & Sederhana

Catat Ulasan

e-mutawwif (panduan haji & umrah):

Himpunan Bersih 2.0:

Himpunan Bersih 2.0:

02 Hari, 01 Jam, 16 Minit, 40 Saat lagi ke 09/07/2011 jam 2.00PM

Masa Untuk berubah:

Demi Masa:

RENUNGAN BERSAMA:

"Sebaik-baik isteri ialah mengembirakan suami apabila dilihat, apabila suami memerintah dia patuh dan apabila suami tidak ada di sisinya, dia menjaga kehormatan dirinya dan harta kepunyaan suaminya" Hadis (perawi Ahmad&Nasai)

Web TV (**Auto Channel**)

**TVPas**

Jom Belajar di KIAS:

Jom Belajar di KIAS:
Call/SMS: 019-999 7704

Pautan Laman Pemimpin:


Sahabat Setia:

PAHANGKINI.NET

pahangkini

Jom Bersama Sahabat ICT Pahang