Selamat Datang..Mulakan membaca dengan بِسْمِ اﷲِالرَّحْمٰنِ الرَّحِيْم -Segala tulisan dalam blog ini adalah hasil dari pandangan dan pemikiran saya semata-mata. Segala kerosakan atau gangguan emosi semasa melayari blog ini adalah tanggungjawab pihak pembaca sendiri..Terima Kasih. Ibnuhussin@pas.org.my
"Tuan Maktar Hashim menjadi Pengarah Jabatan ICT Pas Pahang baru - PasPahang | Ambil Pengajaran daripada Kekalahan PRK Galas - PasMaran | Penguasaan ICT mampu lonjakkan undi PAS - SU JiCT PasPahang| Jangan jadi pejuang pengecut | Blog PasMaran bukan lidah rasmi Pas Kaw. Maran - ibnuhussin | UMNO Bakal Tumbang di Tenang - SU JiCT PasPahang

Persidangan ke-2 Lajnah Tarbiah Pas Maran

Berita drp: MaranDaily Khamis, 23 Julai 2009

Maran (21:30): Satu persidangan khas oleh Lajnah Tarbiyah Pas Maran bertempat di Bilik Mesyuarat Pas Kawasan Maran. Alhamdulillah dengan kehadiran AJK yang dilantik memantapkan lagi perjalanan mesyuarat kali ini.

Lajnah Tarbiyah dipimpin oleh Ust. Murad yang merupakan Ketua Cawangan Sg Nerek. Dengan pengalaman yang luas beliau dalam gerakan jemaah ini akan membantu meningkatkan kualiti dan pengurusan dalam Lajnah ini.

Ustaz "Farhan" pula menjadi penasihat yang merupakan bekas Ketua Lajnah turut memberi sokongan serta berkongsi pengalamannya yang telah lama terlibat dengan Pas Maran.

Terdapat beberapa aktiviti2 telah dirancang oleh Lajnah ini termasuklah yang terbaru iaitu Forum berkenaan perjuangan pas yang dirancang akan diadakan pada 08 Ogos 2009 (sabtu), bertempat Markas Pas Sg. Nerek.

Progran ini bermula dengan solat maghrib berjemaah, diikuti kuliah/pengisian dan solat isyak. Pukul 9.00mlm, bermulanya forum sehingga habis.

Program ini tidak terhenti di situ sahaja, jemaah juga dijemput untuk bermalan di surau kerana pada 1/3mlm akan diadakan qiyamullai sehingga subuh. Solat subuh berjemaah dan bersurai.

Untuk keterangan lanjut, boleh hubungi Ust. Murad : 019-9062055

Maklumat dr: Shamsuri LiCT'09

0 Responses to Persidangan ke-2 Lajnah Tarbiah Pas Maran

Catat Ulasan

e-mutawwif (panduan haji & umrah):

Himpunan Bersih 2.0:

Himpunan Bersih 2.0:

02 Hari, 01 Jam, 16 Minit, 40 Saat lagi ke 09/07/2011 jam 2.00PM

Masa Untuk berubah:

Demi Masa:

RENUNGAN BERSAMA:

"Sebaik-baik isteri ialah mengembirakan suami apabila dilihat, apabila suami memerintah dia patuh dan apabila suami tidak ada di sisinya, dia menjaga kehormatan dirinya dan harta kepunyaan suaminya" Hadis (perawi Ahmad&Nasai)

Web TV (**Auto Channel**)

**TVPas**

Jom Belajar di KIAS:

Jom Belajar di KIAS:
Call/SMS: 019-999 7704

Pautan Laman Pemimpin:


Sahabat Setia:

PAHANGKINI.NET

pahangkini

Jom Bersama Sahabat ICT Pahang