Selamat Datang..Mulakan membaca dengan بِسْمِ اﷲِالرَّحْمٰنِ الرَّحِيْم -Segala tulisan dalam blog ini adalah hasil dari pandangan dan pemikiran saya semata-mata. Segala kerosakan atau gangguan emosi semasa melayari blog ini adalah tanggungjawab pihak pembaca sendiri..Terima Kasih. Ibnuhussin@pas.org.my
"Tuan Maktar Hashim menjadi Pengarah Jabatan ICT Pas Pahang baru - PasPahang | Ambil Pengajaran daripada Kekalahan PRK Galas - PasMaran | Penguasaan ICT mampu lonjakkan undi PAS - SU JiCT PasPahang| Jangan jadi pejuang pengecut | Blog PasMaran bukan lidah rasmi Pas Kaw. Maran - ibnuhussin | UMNO Bakal Tumbang di Tenang - SU JiCT PasPahang

PR KENCAM SERANGAN TEMPAT IBADAH... SIAPA DALANGNYA...?

Berita drp: MaranDaily Sabtu, 9 Januari 2010

Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim mengecam keras tindakan pihak tertentu yang menyerang beberapa gereja di sekitar Lembah Klang awal pagi tadi. Serangan sedemikian dianggap keji dan ia dikecam keras oleh Al-Quran.

Beliau menjelaskan agama Islam sebenarnya menggesa umatnya untuk menghormati rumah ibadat penganut agama lain.

"Sehingga kini saya difahamkan sebanyak tiga gereja dijadikan sasaran serangan. Manakala itu aras bawah Gereja Metro Tebernacle di Desa Melawati telah hangus terbakar akibat dari siri serangan tersebut.

Saya menyatakan rasa syukur kerana serangan tersebut tidak mengakibatkan sebarang kemalangan jiwa," jelas Anwar dalam kenyataan media yang dihantar kepada Era Pakatan.

Beliau menyeru semua pihak agar bertenang dan jangan sekali-kali terjerumus ke dalam api kebencian. Sebarang tindakan katanya tidak boleh sama sekali didasari politik perkauman sempit. Beliau mempunyai keyakinan yang rakyat Malaysia akan menyelesaikan isu ini tanpa ada sebarang konflik.

Terdahulu, tiga gereja diserang masing-masing di Petaling Jaya, Rawang dan Setapak oleh kumpulan yang tidak dikenali tetapi berkemungkinan penyerang itu dari kumpulan yang sama.

{sebagai ummat Islam, kita jangan bertindak melulu. Gunalah iman sebelum bertindak. Siapakah dalangnya...?}

0 Responses to PR KENCAM SERANGAN TEMPAT IBADAH... SIAPA DALANGNYA...?

Catat Ulasan

e-mutawwif (panduan haji & umrah):

Himpunan Bersih 2.0:

Himpunan Bersih 2.0:

02 Hari, 01 Jam, 16 Minit, 40 Saat lagi ke 09/07/2011 jam 2.00PM

Masa Untuk berubah:

Demi Masa:

RENUNGAN BERSAMA:

"Sebaik-baik isteri ialah mengembirakan suami apabila dilihat, apabila suami memerintah dia patuh dan apabila suami tidak ada di sisinya, dia menjaga kehormatan dirinya dan harta kepunyaan suaminya" Hadis (perawi Ahmad&Nasai)

Web TV (**Auto Channel**)

**TVPas**

Jom Belajar di KIAS:

Jom Belajar di KIAS:
Call/SMS: 019-999 7704

Pautan Laman Pemimpin:


Sahabat Setia:

PAHANGKINI.NET

pahangkini

Jom Bersama Sahabat ICT Pahang