Selamat Datang..Mulakan membaca dengan بِسْمِ اﷲِالرَّحْمٰنِ الرَّحِيْم -Segala tulisan dalam blog ini adalah hasil dari pandangan dan pemikiran saya semata-mata. Segala kerosakan atau gangguan emosi semasa melayari blog ini adalah tanggungjawab pihak pembaca sendiri..Terima Kasih. Ibnuhussin@pas.org.my
"Tuan Maktar Hashim menjadi Pengarah Jabatan ICT Pas Pahang baru - PasPahang | Ambil Pengajaran daripada Kekalahan PRK Galas - PasMaran | Penguasaan ICT mampu lonjakkan undi PAS - SU JiCT PasPahang| Jangan jadi pejuang pengecut | Blog PasMaran bukan lidah rasmi Pas Kaw. Maran - ibnuhussin | UMNO Bakal Tumbang di Tenang - SU JiCT PasPahang

Tamrin & Qiyamullai Dapat Sambutan Hangat...

Berita drp: MaranDaily Sabtu, 10 Oktober 2009

Maran (10.10.09): Pas Kawasan Maran melalui Lajnah Tarbiyyah telah menganjurkan Program Tamrin & Qiyamullai peringkat Pas Kawasan Maran bertempat di Masjid Ulu Luit, Maran.

Alhamdulillah, dengan kerjasama dan penglibatan penduduk setempat serta sokongan AJK Pas Kawasan telah menjayakan program ini.

Program bermula dengan Solat Maghrib, Kuliah Magrib, Solat Isyak dan berehat. Peserta jemaah tidur secara berjemaah di masjid dengan niat iktikaf dan bangkit pada pukul 4 pg. Solat Tahajjut diketuai oleh Ust. Shahril.

Menurut Ketua Dewan Pemuda Pas Kawasan Maran, Ustaz Khairul Azmi, program seperti ini perlu dilaksanakan secara berterusan agar sifat kehambaan kita kepada Allah serta tanda syukur kita atas segala nikmat yang telah diberikan Allah.

Dengan ibadah malam, jemaah akan lebih mantap dan disayangi Allah dalam apa jua keadaan terutamanya dalam keadaan yang sangat memerlukan pertolonganNya.

InsyaALlah, lajnah Tarbiyyah akan melaksanakan pelbagai lagi program yang boleh membantu ahli jemaan untuk mendekatkan diri kepada ALlah.

0 Responses to Tamrin & Qiyamullai Dapat Sambutan Hangat...

Catat Ulasan

e-mutawwif (panduan haji & umrah):

Himpunan Bersih 2.0:

Himpunan Bersih 2.0:

02 Hari, 01 Jam, 16 Minit, 40 Saat lagi ke 09/07/2011 jam 2.00PM

Masa Untuk berubah:

Demi Masa:

RENUNGAN BERSAMA:

"Sebaik-baik isteri ialah mengembirakan suami apabila dilihat, apabila suami memerintah dia patuh dan apabila suami tidak ada di sisinya, dia menjaga kehormatan dirinya dan harta kepunyaan suaminya" Hadis (perawi Ahmad&Nasai)

Web TV (**Auto Channel**)

**TVPas**

Jom Belajar di KIAS:

Jom Belajar di KIAS:
Call/SMS: 019-999 7704

Pautan Laman Pemimpin:


Sahabat Setia:

PAHANGKINI.NET

pahangkini

Jom Bersama Sahabat ICT Pahang